Apua ja tukea

Elämässä joutuu välillä kohtaamaan vastoinkäymisiä, kuten ihmissuhdevaikeuksia, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- ja päihdeongelmia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin asioittesi kanssa. Voit sopia ajan diakoniavastaanotolle tai tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä.

Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaiken ikäisille somerolaisille. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

 

SURURYHMÄ

Sururyhmä on tarkoitettu sinulle joka olet kohdannut surun ja menettänyt läheisen lähiaikoina. Ryhmässä voimme keskustella luottamuksellisesti kuolemaan ja suruun liittyvistä ajatuksista, tunteista ja kokemuksista. Sururyhmä kokoontuu 8 kertaa. Seuraava sururyhmä alkaa 21.2. klo 15. srk-keskuksen kokoushuoneessa. Lisätietoja ja  Ilmoittautumiset 8.2.2019 mennessä Heidi Sipolle 0447214031 tai Jukka Saarelalle 0447214032.

 

 

KAIPAATKO?

Ulkoilu- ja juttuseuraa

Kaipaatko apua ulkoiluun tai juttuseuraa päiviesi piristykseksi? Vapaaehtoinen ystävä voi siinä tapauksessa olla sinulle ratkaisu.

Vapaaehtoisen ystävän kanssa voit ulkoilla, tehdä käsitöitä, käydä asioilla tai vaikka kirkossa. Ja siinä sivussa tulee varmasti jutusteltua niitä näitä. Ystävä vierailee luonasi sopimuksen mukaan 1‒4 kertaa kuussa, esimerkiksi puolitoista tuntia kerrallaan. Ystävän vierailu on sinulle maksutonta. Huomioi, että vapaaehtoinen ystävä tuo iloa ja virkistystä arkeen, mutta hänen tehtäviinsä ei kuulu kodin- tai sairaanhoito, eikä hän saa kuljettaa sinua omalla autollaan.

Ota yhteyttä seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtään 044 721 4041

 

Saattajaa asiointireissulle

Tarvitsetko avustajaa lääkärissäkäyntiä varten? Oletko menossa apteekkiin tai konserttiin, mutta et pärjää reissulla yksin? Tai onko lähimmäisesi avun tarpeessa? Lähimmäisavunvälityksestä voit pyytää vapaaehtoisen avustajan mukaasi. Vapaaehtoisen apu on maksutonta. Sinä huolehdit taksikuluista.

Ota yhteyttä mahdollisimman ajoissa, mieluiten viikkoa ennen. Samalle eikä seuraavalle päivälle saattajaa ei ole mahdollista saada. Huomaa myös, että vapaaehtoisemme eivät siivoa eivätkä tee koti- tai sairaanhoitoa. He eivät myöskään käy ruokakaupassa puolestasi, eivätkä saa kuljettaa sinua omalla autollaan.

  1. Soita seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtälle 044 721 4041
  2. Kerro avuntarpeesi: milloin, missä ja miksi tarvitset saattajaa.

Me soitamme sinulle, kun avustaja on löytynyt