Apua ja tukea

Elämässä joutuu välillä kohtaamaan vastoinkäymisiä, kuten ihmissuhdevaikeuksia, surua, sairautta, rahahuolia, työttömyyttä, mielenterveys- ja päihdeongelmia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin asioittesi kanssa. Voit sopia ajan diakoniavastaanotolle tai tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä.

Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaiken ikäisille somerolaisille. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

 

SURURYHMÄ

Sururyhmä on tarkoitettu sinulle joka olet kohdannut surun ja menettänyt läheisen lähiaikoina. Ryhmässä voimme keskustella luottamuksellisesti kuolemaan ja suruun liittyvistä ajatuksista, tunteista ja kokemuksista. Sururyhmä kokoontuu 8 kertaa.

Kevään 2020 sururyhmä on tarkoitettu lapsensa menettäneille vanhemmille, syksyksi 2020 on suunnitteilla seuraava sururyhmä.

Lisätietoja Heidi Sippo 0447214031 tai heidi.sippo@evl.fi

Lisätietoa

 

KAIPAATKO?

Ulkoilu- ja juttuseuraa

Kaipaatko apua ulkoiluun tai juttuseuraa päiviesi piristykseksi? Vapaaehtoinen ystävä voi siinä tapauksessa olla sinulle ratkaisu.

Vapaaehtoisen ystävän kanssa voit ulkoilla, tehdä käsitöitä, käydä asioilla tai vaikka kirkossa. Ja siinä sivussa tulee varmasti jutusteltua niitä näitä. Ystävä vierailee luonasi sopimuksen mukaan 1‒4 kertaa kuussa, esimerkiksi puolitoista tuntia kerrallaan. Ystävän vierailu on sinulle maksutonta. Huomioi, että vapaaehtoinen ystävä tuo iloa ja virkistystä arkeen, mutta hänen tehtäviinsä ei kuulu kodin- tai sairaanhoito, eikä hän saa kuljettaa sinua omalla autollaan.

Ota yhteyttä seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtään 044 721 4041 tai jätä pyyntö lomakkeella PYYDÄ APUA

 

Saattajaa asiointireissulle

Tarvitsetko avustajaa lääkärissäkäyntiä varten? Oletko menossa apteekkiin tai konserttiin, mutta et pärjää reissulla yksin? Tai onko lähimmäisesi avun tarpeessa? Lähimmäisavunvälityksestä voit pyytää vapaaehtoisen avustajan mukaasi. Vapaaehtoisen apu on maksutonta. Sinä huolehdit taksikuluista.

Ota yhteyttä mahdollisimman ajoissa, mieluiten viikkoa ennen. Samalle eikä seuraavalle päivälle saattajaa ei ole mahdollista saada. Huomaa myös, että vapaaehtoisemme eivät siivoa eivätkä tee koti- tai sairaanhoitoa. He eivät myöskään käy ruokakaupassa puolestasi, eivätkä saa kuljettaa sinua omalla autollaan.

  1. Soita seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtälle 044 721 4041 tai täytä lomake PYYDÄ APUA
  2. Kerro avuntarpeesi: milloin, missä ja miksi tarvitset saattajaa.

Me soitamme sinulle, kun avustaja on löytynyt

 

Eu-ruokakassien jako

Diakoniatoimistossa jaossa Eu-ruokakasseja, jotka tarkoitettu pienituloisille talouksille tueksi. Kasseja jaetaan diakoniatoimistossa päivystysaikaan ke-to klo 9-10. Muina aikoina voit soittaa ja sopia hakuajan. Ota yhteyttä diakoneihin, Heidi 0447214031, Katri 0447214024.