Konsertit

Someron seurakunnassa järjestetään konsertteja säännöllisen epäsäännöllisin välein. Kesäkeskiviikkoisin klo 20 on ollut useana vuotena konserttisarja. Konserttitoiminnasta vastaa kanttori Olli Salomäenpää (p. 044 721 4021), johon voit olla yhteydessä, jos haluat tarjota konserttia.

Menneiden vuosien osittain negatiivisiin kokemuksiin nojautuen (erityisesti joulukonserttien osalta), pyydän huomioimaan muutaman seikan:

Haluamme pitää kirkossa pidettävät tilaisuudet aina kaikille avoimina. Siksi emme vuokraa kirkkoa konsertin järjestämistä varten. Kirkko on siis ilmaisiksi käytettävissä mutta pääsylippujen myynti on kielletty. Ohjelmia saa luonnollisesti myydä, mutta sen ostaminen ei saa eikä voi olla edellytys tilaisuuteen osallistumiselle.

Kirkkotilaan liittyy monilla erityisiä tunteita, myös hyvin syvällisiä. Ajatus kirkkotilan sopivuudesta siihen tai tähän on monien ihmisten mielessä todellinen kysymys. Pyydämme, että tämä kysymys otetaan vakavasti mietittäessä esimerkiksi tilaisuuden ohjelmaa. Se, että jokin asia ei ole sopimaton tai kirkkovastainen, ei tee siitä automaattisesti ihmisten mielissä kirkkotilaan soveltuvaa tai sitä kunnioittavaa.

Olisi hyvin suotavaa, että varsinkin kirkkotilassa esiintyvät olisivat itsekin vähintäänkin jonkun kristillisen kirkon jäseniä. Sillä miksi haluat tulla kirkkoon esiintymään, jos et arjessasi halua olla tukemassa sen toimintaa?

Mitä enemmän äänentoistoa ja -painetta, sitä enemmän ja kärjekkäämpiä mielipiteitä kirkkotilaan soveltuvuus -kysymyksessä.

Millä tavoin tarjoamasi konsertti palvelee seurakunnan, yleisön mutta myös esiintyjien omaa hengellistä elämää ja sen rakentumista?