Kaisa Karema

Jumala on ajankohtainen eilen, tänään ja huomennakin

Pieni lapsi oli kovasti pohtinut asioita. Niin paljon, että asiat piti kysyä ääneen. Tällä kertaa asiaan piti saada papin vastaus. Lapsi kertoi rohkeasti pohdintansa: ”miksi aina puhutaan Jumalasta ja Jeesuksesta? Nehän on ihan vanhoja juttuja, ne asiat ovat tapahtuneet kauan sitten.” Pappi tätä ihmetteli: ”mitä sinä tarkoitat?” Lapsi vastasi: ”Minä haluaisin puhua sellaisista asioita, jotka liittyvät minun elämääni ja tapahtuvat tänään.”

Joku on ovellani

Kop kop kop!

Ovelta kuuluu: ”Saako tulla sisään?”

Mikä ihme sieltä on nyt tulossa?

Ovea avatessa emme aina tiedä, mitä oven takaa löytyy.

Nyt ovesta on kuitenkin tulossa juuri sinun luoksesi adventin aika. Olethan valmis ottamaan sen vastaan?  Adventtina saamme valmistautua jouluun, Jeesuksen syntymäjuhlaan. Ensimmäisenä adventtina kirkossa lauletaan Hoosianna-virttä, kulkeeko sinun matkasi kirkon ovista silloin?