Matias Roto

Jumalan kansan pelastus

Ihminen tarvitsee toista ihmistä. Jos ei ole ainoatakaan ihmistä, joiden kanssa voi jakaa elämä, olo tuntuu vaikealta. Jumala on luonut meidät elämään yhdessä: Pitämään huolta toinen toisestamme.

Jumala on luonut koko maailman. Niinpä me ihmisetkin olemme hänen kättensä tekoa.

Luomiseen kuuluva yhteenkuuluvuus on todellisuutta myös  syvimmissä tuntemukissamme. Uskon elämäkään ei ole vain omien ajatustemme varassa, vaan uskokin elää, kun voimme rohkaista toinen toistamme.  Elämme yhteisestä uskostamme. Kirkko on Jumalan kansa.

Kääntymys elämän voimana

Liike-elämässä on jatkuvasti uudistuttava, jos mielii pysyä pinnalla. Yritys taantuu, jos se ei edisty. Useimmiten asiat hoituvat, kun rakennustelineet ovat pystyssä. Arabimaissa sanotaan, että  on mentävä eteenpäin tai jää pois karavaanista.  On katsottava tulevaisuuteen pysyäkseen ajan tasalla.

Rajaton rakkaus

Keväällä vietimme helluntain suurta juhlaa. Silloin kerroimme kuinka Pyhä Henki perusti kirkon. Hänestä tuli kirkon Herra. Nyt elämme todeksi helluntain sanomaa. Pyhä Henki vaikuttaa keskuudessamme uskoa ja rakkautta.

Sunnuntain 8.7. evankeliumi kertoo anteeksiantavasta rakkaudesta. Rakkaus voittaa vihollisuuden ja luo uutta. Särkyneitä suhteita korjataan ja ihmisiä pyydetään sovintoon keskenään. Ennakkoluuloja karsitaan ja vihamiehistä tehdään ystäviä. Evankeliumi menee eteenpäin kun Pyhä Henki saa luoda mieliimme avoimen mielen ja parantaa ihmissuhteemme.

Pyhäinpäivä

Epistola: Ilm. 21:1-4

Tämän viikon lauantaina 4.11.2017 vietämme pyhäinpäivää. Suomessa pyhäinpäivä on juhla, jossa muistelemme edesmenneitä sukulaisiamme, ystäviämme ja tuttaviamme. Juhla on muotoutunut vanhasta vainajien muistopäivästä, jota alkuaan on vietetty 2. päivänä marraskuuta. Pyhän latinankielinen nimi on Commemoratio omnium fidelium defunctorum.

Kynttilänpäivä

Sunnuntain aihe:  Kristus, Jumalan kirkkauden säteily
Sunnuntain nimi:  kynttilänpäivä
Sunnuntain evankeliumi:  Luuk. 2:22-33
Kirkkovuoden ajankohta:  jouluun liittyvä pyhä

Nimi kynttilänpäivä on peräisin ajalta jolloin pitäjäläiset toivat kynttilöitä kirkkoon.

Ne siunattiin käyttöönsä kynttilänpäivänä.