Saara Roto

Elämä - kasvun ja muutoksen ihme

Keskikesä on ohitettu, silti luonnossa on vielä pitkään ihmeteltävää ja katseltavaa. Ympärillä kukkii uusia kukkia – linnut laulavat hieman eri tavalla kuin alkukesästä, mutta ne laulavat vielä, illat alkavat hämärtää ja joka ilta tulee hieman pimeämpää. Tästä syystä parin viime viikon aikana on ollut mahdollisuus katsella mitä upeimpia värejä auringonlaskussa. Vilja- ja marjasato kypsyy jne

Valoa ja Varjoja

Tällä viikolla aurinko on paistanut kauniisti pakkasella. Minä huomaan piristyväni vaikka välillä harmittaa pukea kerros kerroksen jälkeen vaatteita jotta ulkona tarkenee. En väitä, ettei tuota aurinkoa ole hienoa katsella ikkunan takaa, mutta ulkona valo on vielä vähän kirkkaampi. Talven ja kevään aurinko on monella tapaa armoton aurinko. Alku talven hämäryys väistää ja näkyviin tulee pienimmätkin tahrat ikkunassa, pölyt nurkissa näkyvät eri tavalla. Aurinko kutsuu ulos, vaikka pakkanen puhuu omalta osaltaan eri sanomaa.

Jouluaaton saarna Someron kirkko klo 15

Virsi 32:1

Me lapset pienet riennämme nyt Betlehemin seimelle. Valosi, Jeesus, loistaa suo ja jouluriemu meille tuo.

Jokaisella on omia ajatuksia ja toiveita joulun kulusta ja siitä miten vietämme yhteistä aikaa – jos ei kuulu heihin jotka tykkäävät tai joutuvat viettämään joulunsa yksin. Meitä kirkossa olijoita yhdistää ainakin se piirre, että olemme halunneet rientää tänne aatonkirkkoon ja täältä hakemaan jouluntunnelmaa sateisena ja tuulisena päivänä.

Virsi 32:2