Anja Kurvinen

Kotikirkko

Tervehdys teille kaikille. 57 vuotta sitten rakkaus toi minut Somerolle Rymättylän saaresta. Ainoat tutut täällä oli mieheni vanhemmat. Kesti vähän aikaa tutustua paikkakuntaan. Mutta minut otettiin sydämellisesti vastaan ja istutettiin muutamaan järjestöön. Ensimmäinen oli Martta yhdistys. Ja toinen taisi olla Punainen risti.

Siis kotouttaminen oli onnistunut hyvin. Sain ystäviä. Kuuluin joukkoon. Tuli lapsia.

Someron iso kirkkokin alkoi tuntua kauniin hautausmaan ansiosta kotoisemmalta.

Lapsuuden kirkkoni kun on kivinen pieni ja vanha.

Pelastus

Usko varjelukseen ja johdatukseen voimistui tapahtumassa jonka koin tammikuun alussa lastenlapsieni kanssa Turun kerrostaloasunnossani ja sen jälkeen. Tarkoitukseni oli, että viettäisimme lastenlasten kanssa (pojat 8 ja 9 v) yhdessä vajaan viikon. Tunnin oltuamme televisio sammui ja toinen pojista huomasi palomiehen avaruuspuku päällä olevan sammutusletku kädessä 5. kerroksen ikkunan takana ylöspäin menemässä. Katu oli täynnä paloautoja ja ambulansseja ja ihmisiä katsomassa.