Anna-Liisa Forrström

Osaanko kiittää?

Tulevan pyhän aihe tuo esille kiitollisuuden, ja kiittämättömyyden.
Tapahtuvatko asiat ihmisen omalla toivomalla tavalla, vai voiko luottaa, että asiat järjestyvät, niin kuin on tarkoitus.

Jeesus tahtoi tehdä hyvää kaikille, erityisesti muiden hylkäämille ihmisille. Osa ihmisistä palasi kiittämään ja uskonsa tunnustaen.

Ikuinen koti

Lapsen koti-ikävä, ystävän ikävä, ikävä edesmennyttä perheenjäsentä. Usein kannamme sisällämme erilaisia pieniä ja suuria ikävän tunteita, joihin kätkeytyy surua, iloa, rakkautta ja toivoa. Vaihtuvat tilanteet ja olosuhteet luovat uusia tunnetiloja, mutta ikävän tunne on sellainen, jota on vaikeampi pyyhkiä pois.

Tuleva pyhä on 3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate).

Aiheena on Jumalan kansan koti-ikävä, mikä kertoo kaipuusta ikuiseen kotiin, taivaassa. Millaiseksi odotamme taivaan kotia? Onko se paikka, jossa ei ole murhetta, pelkoa, yksinäisyyttä ja tyhjyyttä? 

Lähimmäinen

IMG_20170904_082951.jpg

Tässä kuvassa sisarukset nauttivat läheisyydestä ja ajattomuudesta.

Pienikin hetki yhdessä antaa voimia, tuo turvaa ja keskinäistä lämpöä.

Lähimmäisen rakkaus tulee parhaimmillaan esiin niin pienissä kuin suurissa,

ihmisen ja koko luomakunnan yhteydessä.

 

Aarteet

Tuleva pyhä on 2. sunnuntai helluntaista ja aiheena on "Katoavat ja katoamattomat aarteet".

Pohdittuani hetken, mistä näkökulmasta aihetta käsittelisi, kuuntelin avatun ikkunan kautta keväistä, soljuvaa lintujen laulua. Siinähän se. Aarteita voivat olla myös äänet, laulu, musiikki. Tuulen mukana katoavaa, mutta sydämessä sävel voi jatkaa soimistaan.