Kari Tynkkynen

Kirkastettu Kristus

Raamatun kertomuksessa Pietari on mielenkiintoisin henkilö. Evankelistan mukaan muut ovat viisasti vaiti. Pietari on ehkä suulampaa ja sanojaan vähemmän miettivää ihmislajia. Hän on täysin tunteidensa vietävissä eikä myös hänen järkensä toimi. Evankeliumin kirjoittajat eivät yritä korjata kuvaa Pietarista.

Kesä ja auringonvalo

Luuk. 1:57–66

 
   Kesä ja auringonvalo, ehdin odottaa sitä kevään aikana kauan. Ja sitä olen saanut kesäkuun aikana,.  Auringon valo merkitsee lämpöä, valoa ja uutta elämää pimeän ja kylmän talven jälkeen. Kesä on hienoa aikaa!

Jeesus – pahan vallan voittaja

Tulevana sunnuntaina on paastonajan 3. sunnuntai. Evankeliumiteksti on Luukkaan evankeliumin 11.luvusta ja jakeet 14-23.

Päivän evankeliumin pääasia on Kristuksen hyvyys. Hän paransi mykän miehen hyvyydestään. Mies ei ollut tehnyt mitään, jolla olisi ansainnut tulla parannetuksi. Hän oli vain hiljaa ja Jeesuksen rakkaus toimi.

Ylösnousseen todistajia

Kristillinen usko seisoo tai kaatuu Jeesuksen Kristuksen ruumiillisen ylösnousemuksen mukana. Ellei Jeesus noussut haudasta, on uskomme turhaa ja itse asiassa uskovat kristityt ovat maailman surkuteltavimpia olentoja – niin Paavali asian ilmaisee.