Yksinkertaisen voimaannuttavaa

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Vene irtaantuu rannasta ja nokka suuntaa kohti saarta. Suunnitelmissa on viettää saarella muutama viikko. Veneeseen on lastattu kaikki olennainen saarella selviytymiseen: vaatteet, ruokaa ja monenlaista muutakin mahdollisesti tarvittavaa tavaraa. Mieli on odottavainen. Kaipaan irtaantumista kiireestä ja kaikesta stressaavasta. Haluan unohtaa hetkeksi asiat, jotka painavat mieltä ja uuvuttavat. Samalla pohdin, että mitenköhän siellä arki sujuu? Pakkaanko kimpsuni ja kampsuni suunniteltua aikaisemmin ja palaankin kotiin saaren yksinkertaiseen elämään kyllästyneenä. 

Miten selvisin tästä kokemuksesta? En toki ollut täysin eristyksissä modernista maailmasta. Löysin aina ajoittain itseni markettien kalatusosastoilla valikoimassa erilaisia kalavieheitä. Opettelin lisäksi verkkokalastuksen ja savustuksen salat. Olin paljon ulkona. Katselin luonnon maisemaa, joka erilaisissa sääoloissa vaihtoi värejään ja ilmettään. Ajattelin, että tämä on varmasti yksi parhaimmista lomistani. Kylmät säätkään eivät saaneet olotilaani lannistumaan. 

“Soi kunniaksi Luojan nyt virsi kiitoksen…”

Jeesus toisinaan vetäytyi luonnon hiljaisuuteen. Ihmisten keskellä liikkuessaan hän antoi heille kaiken huomionsa ja opetti heitä, mutta sen jälkeen hän siirtyi yksinäisyyteen. Näissä hetkissä ihmisten tarpeet tulla nähdyksi ja erilaiset vaatimukset vaimenivat. Luonnon keskellä käydyissä keskusteluissa olivat läsnä Isä ja Poika. Voimallista ja voimaannuttavaa kommunikaatiota.

Mark 6:31
Hän sanoi heille: “Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.” Ihmisiä näet tuli ja meni koko ajan, eivätkä opetuslapset ehtineet edes syödä.

 

Ruut Saarimäki
luokanopettaja