Toinen toistamme tukien

Kesä on kääntynyt syksyyn. Luonto hiljenee. Viimeiset kurkiparvet liitelevät taivaalla, puut ravistavat väriloiston oksiltaan, kasvit kuihtuvat ja illat pimenevät. Maisema valmistuu vastaanottamaan tulevan talven. Vuodenaikojen vaihteluissa näemme kaikki elämän vaiheet: syntymän ja kasvun, elämän ja kuoleman.
Kuluvaa syksyämme varjostaa kasvava huoli omasta ja läheistemme terveydestä sekä jaksamisesta. Tuoko tuleva talvi samat ahdistavat rajoitukset arkeemme, joita koimme keväällä?

Kuinka kauan jaksamme tätä, kun elämästämme on tullut pelkkää epäilyä, etää, ja eristystä. Milloin alkaa se arki, joka on taas itsemme näköistä? Arki, jolloin voimme pelotta tavata, halata ja tai vain olla toistemme seurassa.

Siihen voimme itse kukin toiminnallamme vaikuttaa. Mitä huolellisemmin noudatamme annettuja ohjeistuksia, sitä nopeammin kaivattu arki saapuu.

Ystävät: suojellaan itseämme ja varjellaan toisiamme.

Risto Rasaa lainaten:
”Niin kuin aalto uittaa aallon
                  yli valtameren,
  niin selviydymme mekin