Terveiset pyhäkoulusta!

Perhepyhäkoulumme aloitti tammikuussa kolmannen toimintakautensa. Aika kuluu niin salaman nopeasti, että koko pyhäkoulun aloittamisesta tuntuu olevan vasta aivan pieni hetki. Ajankulun huomaakin vain lasten kasvusta ja perheisiin tulleista uusista nuoremmista pyhäkoululaisista.

Pyhäkoulurutiinimme ovat pysyneet ennallaan. Triangelinsoittoa, kynttilän sytytystä, lauluja, rukouksia ja tietysti osallistumistarra pyhäkoulukorttiin jokaisesta käynnistä. Jos ohjaajana unohdan jonkun asian, saan siitä jo lapsilta muistutuksen. Kirkkovuoden teemat antavat myös pyhäkoululle mukavan rytmityksen. Lasten kasvaessa pyhäkoulun toteutukseen voi ottaa myös uudenlaisia toimintamalleja. Onnistuneesti toteutimme heti talven tultua laavupyhäkoulun. Meillä oli mukava retkikerta, jossa pyhäkoulun elementit löytyivät jo matkan varrelta laavulle. Perillä olikin sitten aikaa syödä eväät ja paistaa makkaraa.

Mielestäni tärkeintä pyhäkoulussa on luoda lapsille muistikuvia erilaisista elämäämme ja uskontoomme liittyvistä asioista. Kertomuksia raamatusta tehdään tutuksi lapsille pieninä osasina ja elämässä tarvittavia taitojakin mietiskellään. Toivoisin että jonain päivänä myöhemmin elämässään he yhdistäisivät asiat laajempiin kokonaisuuksiin ja muistelisivat kuulleensa asioista joskus pyhäkoulussa. Lapsille pyhäkoulun tärkein anti tällä hetkellä vaikuttaa olevan yhdessäolo ja leikkiminen. Lähes joka kerta ennen aloittamista jonkun suusta kuuluu kysymys: ”Milloin päästään leikkimään”.

Kaiken kaikkiaan pyhäkoulutaipaleemme on ollut antoisa. Vaikka toisinaan mikään ei suju suunnitelmien mukaan, toisella kerralla kaikki sujuukin taas mainiosti. Toivonkin, että saamme kokea mukavia hetkiä myös jatkossa ja saamme tutustua myös uusiin pyhäkoululaisiin. Joukkoomme mahtuu aina mukaan!

Marja Okker

Pyhäkouluohjaaja