Teippaa kasaan

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Kesäteatterinäytelmässä laulettiin ”Teippaa mut kasaan”, vaan milläköhän se tehdään? Miten toisen ihmisen voi korjata teippaamalla kasaan?

Askarteluteipillä voisi liimata värikkäitä papereita päällekkäin, rakentaa rypistyneistä palasista iloisen ja värikkään ulkomuodon.

Pakkausteipillä tulisi ainakin pitävä paketti, läpinäkyvyyttä tai sopivasti peittävyyttä häivyttämään elämän kolhuja. Pitämään kasassa kun elämän myrskyt repisi eri suuntiin.

Eristysteippi voisi olla hyväksi jos tunteitaan on jo liikaa käyttänyt ja haluaisi eristää itsensä satuttamasta sisintään enää yhtään enempää.

Urheiluteippi tukisi sopivasti jotta jaksaisi jatkaa eteenpäin menemistä, kuopasta nousemista tai arjesta toiseen selviytymistä.

Sanotaan että jokaisen toiminnallisen ihmisen luottovaruste on ilmastointiteippi, ”Jeesusteippi”, tekee ihmeitä ja sillä voi korjata mitä vain. Voisiko ”Jeesusteipillä” korjata lähimmäisensä? Teipattua naurua ja hymyjä kasvoille, sytytettyä riemun sydämeen ja piristettyä väsynyttä. Saisiko korjattua luottamuksen takaisin loukatuksi tai petetyksi tulleelta tai voisiko lievittää teipillä surua ja murhetta yksinäiseltä tai surevalta?

Kyllä jokaisella on halussaan varmasti pätevää ja toimivaa korjaustuotetta, nimittäin kädet, halaus, hymy ja itsensä. Toista ihmistä voi lohduttaa olemalla läsnä, kuuntelemalla, tukemalla ja yhdessä hymyilemällä moni asia helpottaa ja kenties korjaantuu. Parempi ojentaa siis kätensä, hymyillä ja teippaamisen sijasta olla ystävällinen ja käyttää lähimmäisenrakkautta.

 

Anu Lankinen

Kirkkoneuvoston jäsen