Rippikoulu.

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Rippikoulu. Kokemus jota on odotettu pitkään. Mitä siellä tehdään? Mitä opin? Mitä muistoja saan? Erilaisia kysymyksiä varmasti seikkailee 15 vuotiaan rippikoululaisen mielessä.

Rippikoulu on osa nuoruutta ja aikuiseksi kasvamista. Rippikoulussa sinut nähdään ja kuullaan juuri sellaisena kuin olet. Rippikoulussa tunnet kuuluvasi yhteisöön. Rippikoulu on turvallinen ympäristö, jossa saat pohtia elämänvaiheeseesi liittyviä kysymyksiä yhdessä aikuisten ja muiden nuorten kanssa.

Siikjärven leirikeskuksessa on ihan omanlaisensa tunnelma. Leirikeskus on tarpeeksi kaukana kaikesta hulinasta ja melskeestä, jolloin rippikoulussa saat olla niin sanotusti omassa kuplassa muiden leiriläisten kanssa. Siikjärvellä sinulla on mahdollisuus hengähtää ja pysähtyä juuri siihen hetkeen.

Itse kävin rippikoulun kuusi vuotta sitten. Siitä ajasta minulla on lämmin muisto. Muistan yhteiset hetket, naurun ja ilon. Muistan kuinka luokkakavereistani sekä saman ikäisistä nuorista tuli minulle ystäviä. Muistan yhteisöllisyyden tunteen sekä sen että minua arvostetaan. Rippikoulu opetti minulle paljon elämästä ja siitä, kuinka elämän poluilla kuljetaan.

”Irti päästä, olet vapaa lähtemään. Anna suuren tuulen puhaltaa! Irti päästä, olet vapaa elämään, vapaa palvelemaan Jumalaa.” NSV 40.

 

Anna Lehtinen

lapsityönohjaaja vs, Someron seurakunta