Ra(s)kas arki

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

On taas tullut aika palata kouluun, töihin ja arkeen. Vihdoin saa merkata kalenteriin tulevan syksyn tapahtumia. Kesäloman jälkeen päivät erottuvat jälleen toisistaan. Elämä, jossa on rytmiä ja paljon tekemistä tuntuu mielekkäältä.Tuulispäänä tulee painettua paikasta toiseen. Haluan harrastaa, osallistua ja saada aikaan. Jo nyt tietää kuitenkin väsymyksen iskevän. Pelkkä ajatuskin pian edessä olevasta koeviikosta saa ahdistuksen nousemaan. Hommia on kuitenkin painettava ja tehtävät tulee tehdä.

Kuinka helposti ajautuukaan elämään kalenterin ja kellon tahtiin. Sitä vaan kiirehtii paikasta toiseen, katsomatta ympärilleen. Arjen tiimellyksessä helposti unohtaa toiset ihmiset ympärillä, unohtaa hymyillä vastaantulijalle tai kiittää avusta. Arki muuttuu suorittamiseksi, jonka odottaa loppuvan.

Arjessakin on osattava pysähtyä, sillä onni on ohikiitävissä hetkissä. Ihminen ei voi elää juhlasta juhlaan, viikonlopusta viikonloppuun tai aina odottaa jotakin. Eräs sanonta kuuluu näin: Sinun pitäisi istua joka päivä paikoillasi 20 minuuttia, paitsi jos olet kiireinen. Silloin sinun pitää istua tunti.

Onnesi lähteiden on löydyttävä arjesta. Niiden ei tarvitse olla mitään suurta. Pienet,  ja usein huomaamattomatkin asiat vaikuttavat oikeasti paljon. Päivän pelastus voi löytyä aamulla koulumatkalla radiossa soineesta suosikkikappaleesta tai koulussa odottavista ystävistä. Täytyy vaan muistaa välillä pysähtyä ja löytää onnea ja iloa arjen sisältä.

 

-Alma Ali-Yrkkö, Someron seurakunta