Rakkaus yhdellä sanalla

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

 

 

Törmäsin vähän aikaa sitten netissä videoon, jossa pyydettiin selittämään rakkaus yhdellä sanalla. Vastauksia oli yllättävän paljon, ja mainittuna oli ainakin perhe, ymmärrys, kipu, luottamus ja uhraus. Vastausten joukosta löytyi kuitenkin myös Jumala.

 

Mielestäni rakkaus ei ole pelkkä tunne, jota tunnetaan, niin kuin esimerkiksi ilo tai suru. Se on asia, jota ei pysty sanoin selittämään. Jotain niin suurta, kuten luku triljoona tai sana iankaikkisuus, ettei sitä kunnolla edes käsitä. Se sisältää niin monia eri tunteita ja vaikka en edes ymmärrä sitä kunnolla, tiedän sen, että se on jotakin, mitä jokainen tarvitsee elämäänsä.

 

Rakkaus on uskon tärkein perusta ja siitä puhutaan Raamatussa muutamassakin kohdassa. Muun muassa rakkauden kaksoiskäskyä noudattaen, rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäsi. Tällöin rakkaus ei ole ainoastaan “Jumala”, niin kuin videon kommenteissa sanottiin. Osa siitä kuuluu lähimmäisille ja itselle, joka monelta pääsee usein unohtumaan.

 

Miten sinä kuvailisit rakkautta, jos saisit käyttää vain yhtä sanaa? Olisiko se Jumala, kipu, tai jokin muu aikaisemmin mainituista, vai olisiko se joku ihan uusi? Rakkaus voi merkitä eri ihmisille eri asioita. Jollekin se merkitsee Jumalaa ja perhettä, jollekin kipua ja uhrauksia ja jollekin jotain muuta. On oikeastaan aivan sama, mitä rakkaus sinulle merkitsee, kunhan et unohda sitä. Muista rakastaa.

 

Minea Terkola, isonen

Turun Katariinanseurakunta