Mitä rukoilemme ja toivomme itselle sekä toisille uudeksi vuodeksi?

Varmasti meillä kaikilla on omat toiveet ja haaveet, joiden toteutumista odotamme vuonna 2018.

Jeesus on sanonut omille opetuslapsille: „ Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isälta minun nimessäni, sen hän antaa teile“ (Jh 16:23).

Kun se on nii, että mitä ikinä me pyydämme Isältä Jeesuksen nimessä, sitä hän antaa meille, silloin mitä konkreettisesti me haluamme pyytää Isältä?

Tulee mieleen yksi tarina vanhasta avioparista, kenelle haltija lupasi toteutta kolme toivettea. Nainen kysyi kaalinliemin vierelle makkaraa. Mies vihastui, että kyllä on tyhmä vaimo kuka tämmöstä asiaa toivoo, ja hän ärähti – pysyköön makkara nenäsi kärki kiinni. Mitään muuta vois olla heidän kolmas toive kun vaan että olis jälleen alkuperäinen tila – makkara nenän kärkistä pois.

Kuningas Salomolle ilmestyi Herra yöllä unessa ja sanoi: „Pyydä, mitä haluat, niin annan sen sinulle.“ Salomo pyysi itselle ymmärtäväistä sydäntä, jotta hän voisi oikeudenmukaisesti hallita Israelin kansaa. Tämä pyyntö oli Herralle mieleen ja hän sanoi Salomolle: „…koska et halunnut pitkää ikä, et rikkautta etkä vihollistesi kuolemaa, vaan pyysit ymmärrystä osataksesi hallita oikein, minä teen nii kuin pyysit… Mutta minä annan sinulle myös sellaista, mitä et pyytänut: annan rikkautta ja kunniaa…“ Salomo tapausesta näemme että kun meidän pyyntö on Herralle mieleen, silloin voi mennä näin että pyydämme yhtä mutta saamme kolme.

Kun tammikuu ensimmäisenä päivänä oli uudenvuoden jumalanpalvelus, silloin minäkin rukoilin yhtä Herralta: että tarvitaan Pyhän Hengen tukea. Omasta voimasta en jaksa eikä osaa, olen liian heikko että toimia pappina ja elää näin kun on sopiva kristilliselle ihmiselle.

25.2.2018 asetta piispa uuden kirkkoherran Jaakko Knuutila virkaan Someron kirkossa. Toivomme ja pyydämme hänellekin Pyhän Hengen tukea.

Lopuksi haluan Avinurmen seuakunnan puolesta oikein kiittää Someron seurakunnat ystävyydestä.

Siunausta teille kaikille,

Rene Alberi