Millainen voisi olla maailman parhain lahja?

Maailman parhain lahja olisi sellainen, joka tulisi pyytämättä ja yllättäen. Sitä ei osaisi odottaa ja siksi siitä ilahtuisi niin kovin.

Maailman parhain lahja tulisi tarpeeseen. Tuntuisi kuin antaja tietäisi täsmälleen mitä saaja tarvitsisi. Lahja ei jäisi kaapin nurkkaan keräämään pölyä, vaan sille löytyisi käyttöä joka päivä

Maailman parhain lahja olisi sellainen, ettei sitä kukaan voisi koskaan ottaa pois. Se ei hajoaisi, eikä menisi rikki. Se ei kuluisi käytössä puhki, eikä sitä tarvitsisi koskaan parsia. Se olisi aina olemassa ja saatavilla.

Maailman parhain lahja olisi mietitty täsmälleen saajaa varten. Se olisi räätälöity ja se sopisi täydellisesti saajalle. Se olisi kuin mittatilauksena tehty.

Maailman parhain lahja kantaisi silloin, kun elämässä ei olisi kuin mustia pilviä ja myrskyaaltoja. Silloin kun uuvuttaisi ja olisi pimeää, se toisi valoa. Ja kun elämän tyynet aallot lipuisivat kutitellen varpaille, maailman parhain lahja vahvistaisi hyvän kokemusta. Molemmissa hetkissä se olisi parhain lahja.

Maailman parhain lahja pitäisi sisällään lupauksen, joka ei särkyisi koskaan. Siinä lahjassa olisi kaikki hyvä tahto, hyvä voima ja suoja. Lahjan saajan ei tarvitsisi elää omassa varassaan, vaan voisi turvautua Vahvempaan. Maailman parhain lahja pitäisi sisällään siunauksen.

En tiedä millaista lahjaa sinä ajattelet, mutta mitä jos maailman parhain lahja olisi kasteen lahja? Toivon ja valon lahja. Kasteessa Jumala ottaa omakseen ja kastettava liitetään yhteiseen seurakuntaan. Tätä suurta lahjaa ei kukaan voi ottaa pois, se säilyy aina. Se ei kulu käytössä puhki ja se sisältää suuren siunauksen. Siinä lahjassa on luvattu pitää huolta. Suuremman ja Vahvemman suojassa saa olla aina.

Tulevana sunnuntaina seurakuntakeskuksessa järjestetään vauvakirkko klo 15.00, jossa muistetaan viime vuonna kastettuja. He ovat saaneet lahjakseen kasteen lahjan ja kaiken sen, mitä sen mukana tulee. Vauvakirkko on suunniteltu pienimpien ehdoilla ja sinne saapuukin moni pieni perheineen. Mutta ikää ei kasteen lahja katso. Sen voi saada minkäikäisenä vain ja sitä voi muistella kaikenikäisenä. Se on siunaus, joka kantaa. Siitä voimme kiittää joka päivä, joka säässä.

Asta Haukioja
Varhaiskasvatuksen ohjaaja