Kuninkaasi tulee kunniassa

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Adventti sana merkitsee Herran tulemista. Adventinaika on joulun odotuksen ja jouluun valmistautumisen aikaa. Valon ja kynttilöiden määrä lisääntyy joulun lähestyessä. Tulevana sunnuntaina syttyy toinen adventtikynttilä ja samalla lauletaan: "Nyt syttyy toinen kynttilä ja valo laajenee. Suo Isä tänne Jeesuksen se hetki lähenee."

Monissa adventtiajan virsissä meitä kehoitetaan rientämään Herraamme vastaan, samoin pyydetään ja toivotaan, että Jeesus tulisi luoksemme, kuten esimerkiksi: "Avaja porttis ovesi käy Herraas vastaan nöyrästi", "Iloitse morsian, ja riennä vastahan", "Käy kansa Herraasi vastaan", "Valmistu Herran kansa nyt vastaanottamaan", "Kristus tulee Kuningas! Riemuviesti kertoo siitä".

Toisen adventtisunnuntain aihe on "Kuninkaasi tulee kunniassa". Me odotamme joulua Jeesuksen syntymäjuhlaa, mutta tulevaan sunnuntaihin  liittyen myös Kristuksen toista tulemista. Jeesus on luvannut tulla kerran takaisin kuninkaana ja Herrana. Me emme tiedä päivää emmekä hetkeä, koska Hän tulee. Meitä kuitenkin kehoitetaan odottamaan kärsivällisesti  Hänen tuloaan ja olemaan valmiina ottamaan hänet vastaan, kun Hän saapuu kunniassaan aikojen lopussa. Jo nyt me saamme kohdata Kristuksen ehtoollispöydässä leivässä ja viinissä sekä Raamatun sanassa. 

Kristus valmistaa tuloaan tänne maailmaan lähettämällä kirkkonsa julistamaan evankeliumia, ilosanomaa kaikille kansoille. Jeesuksen tuleminen kristitylle, Jumalaan turvaavalle on iloinen ja turvallinen asia.  Jeesus tulee luoksemme pienenä lapsena Betlehemin tallin seimessä ja kerran Kuninkaana ja Herrana.

"Te laaksot, notkot, nouskaa, te vuoret vaipukaa! Jumalan kansan toivo nyt täyttymyksen saa. Hän saapuu, kuninkaamme ja rauhanruhtinaamme, Siunattu olkoon hän, ken meille tuo elämän." Virsi 5:1

                                                                                                                         Armo Kuisma

                                                                                                                         Someron seurakunta