Kotikirkko

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Elämme pääsiäisen kautta. Sunnuntaina on 4. sunnuntai pääsiäisestä. Sen latinankielinen nimi on Cantate, laulakaa.

 

Pyhän Antifoni on psalmista 98

 

Laulakaa Herralle uusi laulu!
Hän on tehnyt ihmeellisiä tekoja.
Hänen oikea kätensä, hänen pyhä voimansa
on tuonut voiton.

Jumalan voitto on suurempi kuin ihmisten parhaimmatkaan menestykset. Hän on meidät luonut ja hän myös pitää meistä huolen kaikkina päivinämme.

 

Ilokseni Somero lehdessä on kerrottu somerolaisten voitoista tai palkintosijoista. Onneksi olkoon! On miellyttävää kuulla kotokaupunkimme menestyksestä. Saamme olla Jumalalle kiitollisia kaikesta hyvästä, mitä elämässämme meille on suotu.

 

On kuitenkin aihetta muistaa, että kaikilla elämän arvoilla on järjestyksensä. Aikoinaan opiskelijapoikana tulin Rekolan aseman lähellä paikalle, jossa yksi rouva oli ajanut auton ojaan. Hän kysyi, mistä voisi saada apua. Sanoin, että katsotaan. Nostin auton ojasta tielle ja pyysin kokeilemaan, pääsekö ajamaan. Auto oli ajokunnossa ja hän lähti eteenpäin.

 

Tässäkin huomaan elämän vaiheiden muutoksen. Ruumiin voimat eivät ole entisiä. Nykyisin vaimoni Colette vahvempi kuin minä, joten puita sisälle kantaessamme hän kantaa raskaimman korin.

 

Vuonna 1993 olin sekä japanilaisen shakin eli shogin ja kiinalaisen shakin eli xiangqin Suomen mestari. Mainitsin tästä Tenholan seurakunnan rippikoulussa oppilaille. Elämän arvojen oikeaan järjestyksen painottamiseksi kerroin, että nämä eivät korvaa sitä, että pari vuotta aiemmin 1991 olimme menettäneet perheemme kuopuksen, Miikan, 17 -vuotiaana sydänlihaksen tulehdukseen.

 

Antifonin voitto -sana on alkukielellä hepreaksi sana, joka tarkoittaa sekä vapauttamista että voittoa. Jeesuksen nimi on samaan sanueeseen kuuluva. Niinpä nimi Vapahtaja kuvaa tätä voittoa kaikesta pahasta ja meidän vapauttamistamme synnin, kuoleman ja Perkeleen vallasta, niin että saamme uskoa kaikki syntimme anteeksi Vapahtajamme täytetyn sovintotyön lahjana ja saamme luottavaisina odottaa pääsyä taivaan kotiin, kun meidän aikamme tässä maailmassa päättyy. Taivaassa ei paholainen enää voi tehdä mitään harmeja meidän elämäämme, joten ikuinen elämämme on täynnä iloa, riemua, onnea ja autuutta. Täysin määrin. Silloin meistä on tullut todella vapautettuja, todellisia voittajia, ikuisen elämän voittopalkinnon saajia.

 

Tähän toivoon Jumala meitä kaikkia rohkaiskoon. Jumala siunatkoon kotokaupunkiamme ja suokoon meille turvallisen ja rauhaisan elämän hänen hyvyytensä ja huolenpitonsa turvallisissa käsissä.

 

Matias Roto

Rovasti

Prinsessan puoliso

Vuoden somerolainen 2012