Kevätaurinko

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Kevätaurinko kun alkaa paistamaan, alkavat kaikki pölyt, likainen ikkuna ja muut talvella vähemmälle huomiolle jääneet asiat tulla esiin. Tämä on varsinkin naisille tuttua. Hyllykön pienessä kolossakin on pölyä ja ikkuna on kuin sitä ei olisi ikinä pestykään. Mutta valo antaa myös pitkän talven jälkeen voimaa, energiaa luonnolle ja meille ihmisille. Huomaamme, että meidän henkinen olomme paranee.

On todella upeata huomata muutoksia. Kun linnut alkavat laulamaan, niin siinä mielikin virkistyy monella tapaa. Kevätaurinko tuo lämmön ja lumet alkavat sulaa. Huomaan, että ei sen valon tarkoitus ollutkaan paljastaa minun ikkunani pesemättömyyttä, vaan paljon suurempaa, kun koko luomakunta herää uuteen eloon pitkän talven jälkeen. Tosin pesen myös ikkunan ja pyyhin pölyt oman elämisen laadun takia, mutta huomaan jotain suurempaa: Jumalan suuruuden luomakunnassa.

Jeesuksesta sanotaan myös, että hän on Valo. Kun todella ymmärrämme asian, niin huomaamme sen olevan totta. Jumalan sanan tarkoitus on tuoda Valoa meidän elämäämme. Laitetaan pois kaikki murhe ja syyllisyys, ja katsotaan Valoon, Jeesukseen. Ei Jeesus tullut syyttämään, vaan vapauttamaan ja antamaan meille voimaa, uutta elämää, jossa hän on Valona. Niin kuin ei kevätauringonkaan tehtävänä ole paljastaa ikkunamme likaisuutta, vaan herättää luonto eloon. Valo kyllä paljastaa puutteemme, mutta sen tarkoitus on tuoda elämää, Uskoa Kristukseen. Toki me siistimme asioita, jotka koemme elämän laatua parantaviksi, mutta vain itsemme takia. Jumala ei meidän tekojamme tarvitse.

Usko, ystävä, tänäänkin kaikki epäilykset, synnit ja oma mahdottomuutesi anteeksi, sillä Jeesus on sovittanut ne ja sinä olet syytön.

 

Esko Kuusela

Someron seurakunnan raamattupiirin vetäjä