Huonot välit yläkertaan?

Olisin tarvinnut yhden aurinkoisen illan tänä kesänä. Kaikista pyynnöistä huolimatta en saanut tarvitsemanani iltana aurinkoa, en edes poutaa, enkä lopulta edes pientä tihkusadetta. Sain hyvin sateisen illan.

Tästä lannistumatta pyysin kaunista säätä toisenkin kerran: kalastustapahtumaan 20.7. Somerniemen kirkkorantaan. Satoi vettä ja ukkonen jyrisi.

Jumala on luvannut kuulla kaikki rukoukset. Kaikkien maailman murheiden rinnalla on aivan samantekevää sataako vai paistaako jossain tietyssä tapahtumassa. Ei silti ole helppo hyväksyä sitä, että Jumala vastaa rukouksiin eritavalla kuin haluaisin. Ei varsinkaan silloin kun on kyse isoista ja tärkeistä asioista.

Olen menossa pitämään luontokirkkoa Iso Valkeelle 12.8. En aio pyytää kaunista säätä. Otan mukaan saappaat ja sadetakin, ja pyydän että tapahtumalla olisi siunaus. Että ne ihmiset jotka Valkeelle tulevat, saisivat sydämiinsä ja siuluihinsa jotain sellaista, mikä auttaa jaksamaan arjessa.

Lilli-Irmeli Hintsa
pappi