Herran palveluksessa

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

”Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.”

Kun tutkin Apostolien päivää, löysin edellä olevan, lainatun tekstin useastakin paikasta. Apostolit ovat nykyäänkin Herran palveluksessa esim. pappeina, diakoneina ja lähetystyöntekijöinä, mutta me ”tavalliset tallaajatkin” voimme olla opetuslapsien tapaan mitä erilaisimmissa tehtävissä. Jokaiselle meistä on annettu jokin taito tai lahja, jota käytämme tässä työssä. Aina ei itse edes huomaa olevansa ”työssä” Herralle, mutta niin se vain on! Naapurin Liisa on saanut hurmaavan laulun lahjan, jolla ilostuttaa ihmisiä ja Pekka osaa innostaa nuoria urheilun ja terveellisen elämän pariin. Virtaset poikkeavat naapurissa pari kertaa viikossa auttamassa liikuntarajoitteista mummua, jotta hän pärjäisi kotioloissa. Joku tekee vapaaehtoistyötä ja joku on saanut lahjan toimia runoilijana. Jokaiselle löytyy jonkinlainen kanava olla Herran palveluksessa!

 

”Olet sitten nuori, aikuinen tai harmaahapsi,

voit olla Jeesuksen opetuslapsi!

Hän sinulle sopivan keinon näyttää,

jota voit palvelustyössä käyttää.

Herran hommissa keinoa on monta;

pientä, suurta tai huomaamatonta!

Saat uskoa, että työ mielihyvän tuottaa,

ylityöapuna voit Herraan luottaa!

Käytätpä sitten käsiä tai järkee,

niin aina sun työsi on Herralle tärkee!”

 

Kirsti Lehto