Elämä - kasvun ja muutoksen ihme

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Keskikesä on ohitettu, silti luonnossa on vielä pitkään ihmeteltävää ja katseltavaa. Ympärillä kukkii uusia kukkia – linnut laulavat hieman eri tavalla kuin alkukesästä, mutta ne laulavat vielä, illat alkavat hämärtää ja joka ilta tulee hieman pimeämpää. Tästä syystä parin viime viikon aikana on ollut mahdollisuus katsella mitä upeimpia värejä auringonlaskussa. Vilja- ja marjasato kypsyy jne

Rukous: Luoja, kiitos luonnon monimuotoisuudesta ja kyvystä uusiutua joka vuosi. Kiitos siitä, että luonto tarjoaa meille paljon hyvää. Kiitos siitä, että maa tuottaa meille ravintoa.

 

Kasvaminen on myös luopumista, useimmiten kuitenkin sanan hyvässä merkityksessä. Kesällä kukkapenkit olisivat hurjan näköisiä, mikäli kukkasille ei anneta kasvutilaa kitkemällä rikkaruohoja. Hedelmäpuut eivät jaksa tuottaa hedelmää mikäli puusta ei pidetä huolta ja näin turvata puun elinvoima. Kasvaminen tarvitsee ravintoa. Ihan konkreettisesti. Ihmisen kasvu tarvitsee myös toisenlaista ravintoa sekä usein omien sisäisten rajojen ylittämistä.

Rukous: Kristus, sinä näet mitä minä tarvitsen tässä hetkessä. Sinä näet minun tarpeeni ja minun haasteeni. Auta minua olemaan se keneksi sinä olet minut luonut. Auta minua antamaan itselleni, muille lähelläni ja kaukana mahdollisuus kasvaa siihen täyteyteen ja kirkkauteen mitä olet minulle varannut.

 

Nykypäivänä me olemme siinä onnellisessa asemassa, että kykenemme valitsemaan elämän suunnan – mahdollisuuksia tarjotaan useammin enemmän kuin aika riittää. Aina ei ole ollut näin, kaikkialla maailmassa ei ole vielä näin. Tässäkin hetkessä, myös Suomessa on heitä, kenellä on hyvin rajatut mahdollisuudet tai mahdollisuuksia tehdä vain sitä mitä on suhteellisen pakko tehdä. Vaikka yksittäinen ihminen voi muuttua hyvinkin paljon elämänkokemuksien myötä, niin paljon pysyy samana.

Rukous: Pyhä Henki, kiitos että sinä olet kanssani. Kiitos siitä, että sinä autat minua valinnoissa. Kiitos siitä, että sinä rohkaiset ja johdatat.

 

Kasvua tapahtuu meissä, ympärillämme joka puolella, maailma muuttuu ja sitä myötä elämä muuttuu ja kuitenkin vuosien jälkeen yllättävän moni asia pysyi kuitenkin kohtuullisen samana.

Rukous: Kiitos Kolmiyhteinen Jumala siitä, että vaikka maailma muuttuu, niin sinä pysyt samana ajasta aikaan.