Elämä on juhla

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Sait kutsun juhliin ennen kuin oma äitisikään oli asiasta aivan varma.

Olet saanut jakaa elämänjuhlaa monien ihmisten kanssa.  Tähän asti kestäneen juhlan pituuden ja sisällön sinä tiedät parhaiten.

Näissä juhlissa on ollut hetkiä, joita et olisi halunnut kokea. Pettymyksiä, kipua ja vastoinkäymisiä, jotka ovat voineet saada sinut unohtamaan, että elämä on juhla. Jossakin luopumisen hetkessä olet voinut surun keskellä havahtua siihen, että elämä on lahja. Sillä on alku ja loppu, ja juuri se rajallisuus tekee elämästä käsittämättömän arvokkaan.

Tässä juhlassa on ollut myös huippuhetkiä. Sydämen pohjassa tuntuvaa pakahduttavaa riemua, niin vahvaa onnea, joka nostaa kyyneleet silmiin ja hersyvän pulppuavaa yhteistä naurua.

Olemme saaneet kutsun samoihin juhliin, koska olemme molemmat elossa juuri nyt. Olemme voineet kohdata jo moneen kertaan, tai jäädä toisillemme vielä tuntemattomiksi.

Oletko miettinyt, kuka nämä juhlat järjestää? Tai miksi hän halusi kutsua näihin juhliin juuri sinut ja minut?

Sen me molemmat tiedämme, että jonain päivänä nämä juhlat päättyvät.
On aika paljon sellaista, mitä haluaisin kokea ennen sitä. Mutta luotan, että kun nämä juhlat ovat minun osaltani ohi, kaikki ei pääty siihen, vaan on mahdollisuus vielä isompiin juhliin.
Sitä ennen koitan muistaa kaikenlaisina päivinä, että elämä on juhla.

Lilli-Irmeli Hintsa
pappi