Aikojen vaihtuminen

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Olen lukenut muutaman hartauskirjoituksen, mutta sellaista oman ajatuksen alkua kirjoitukseen ei tahdo tulla. Kaikki on niin vanhaa, kauan olen ollut vanha, nyt olen vanhus.

Ne ovat mielestäni ihan eri asioita. Se ei ole yksin ikä. Olisiko se elämäntilanne tai asenne?

Mielenkiintoista on elää vanhuksena. Kokee asioita eri lailla ja on sellainen tunne, kuin olisi jostain pois liukunut.

En siitä kuitenkaan sen enempää.

Ihminen on itselleen mysteeri, kirjoittaa Kotimaa-lehden kolumnissa Jussi Rytkönen. Ja pohtii tieteen tuloksia.   Nyt on taas löytynyt jostain aikaisempia tuhansia vuosia vanhempi löydös ihmisestä. Tieteelliset tiedot eivät kuitenkaan ole lopullisia. Aina löytyy taas jotain uutta, kirjoittaa Rytkönen.

Jumalalla on ollut aikaa antaa ihmisille aikaa ja taitoa tutkia tätä luomaansa maailmaa ja taivaitakin.

Jumalan näkökulmasta ei kai näillä tutkimuksilla niin ole väliä, vaikka hän ihmisestä välittääkin. Sen hän on ilmoittanut monella tavoin.

Täällä Jumalan  maailmassa me, niin kuin ihmiset kaikkina aikoina, olemme eläneet maailman kansalaisina, jokainen omalla pienellä paikallamme tai suuremmalla.

Maailmassa on vaikea elää Jumalan kansalaisuutta. Vaikka kyllä sekin täällä toimii. Se vain elää niin piilossa, ei aina  näe. Sitten kun sen huomaa, saa iloa ja voimaa. Jumalan sana ja Pyhä Henki sitä kuljettavat.                           

Virsikirjaa kun selailee ja lukee, niin sieltä löytyy tuttua sanomaa, rukousta monen sadan vuoden takaa, kuten virsi 300:

Mun Jeesus anna tuntea sun rakkautes suuruutta.

Oi Jeesus anteeks antaja ja taivaan kruunun kantaja ja armon ainut jakaja.

Saadaan tänäänkin muistaa, että  jumala on meidät luonut .Ollaan hänen lapsiaan, siksi hän rakastaa, eikä ole kaukana yhdestäkään meistä.

Anja Känkänen

diakonissa, eläkkeellä