Pääsiäisaika Someron seurakunnassa

Kirjoittaja Essi Torkkomäk… 19.03.2024 - 14:41:02

Someron seurakunna pääsiaisajan tapahtumat noudattelevat perinteistä kaavaa. Palmusunnuntain messussa  kello 10 Somerolla ovat mukana rippikoululaiset Perniö1-ryhmästä. Somerniemellä messu tavalliseen tapaan yhdeltä. Hiljaisen viikon maanantai-iltana Someron kirkossa pidetään ahtisaarna kello 18; Kristuksen kärsimys sanoin ja sävelin. Hiljaisen viikon tiistaina on perheiden aika siirtyä Matkalle pääsiäiseen. Perinteiseen askarteluiltaan seurakuntakeskuksella kello 17-19 on lisätty leipomista ja musiikkihetkiä yhdessä Martin musiikkikerholaisten kanssa. Pääsiäishuoneeseen pääsee tutustumaan ja seurakuntakeskuksen pihalle ilmestyy pääsiäisaiheisia rasteja. Piharasteihin voi käydä tutustumassa koko viikon, toiseen pääsiäispäivään asti. Keskiviikkona Omaystävät lähtevät retkelle Forssaan pääsiäisnäytelmään kello 17, matka on vain ennakkoilmoittautuneille. Svenssonilla pidetään Hiljaisen viikon sanan iltaa Tuula Kuuselan johdolla kello 18, kahvit klo 17.30. 
 

Kiirastorstaina aamupäivällä kymmeneltä alakoulujen väki kokoontuu Someron kirkkoon pääsiäiskirkkoa viettämään, ja illalla on seitsemältä molemmissa kirkoissa, Somerolla ja Somerniemellä, kiirastorstain messu ehtoollisineen. Messut päättyvät seremonialliseen alttarien pukemiseen mustiin. 
 

Pitkäperjantaina Somerolla vietetään jumalanpalvelusta kello 10 ja Somerniemellä kello 12. Somerniemellä lauluvoimaa tulee kirkkokuorosta. Kello 15, Jeesuksen kuolinhetkellä Someron kirkossa Turun Vanha Musiikki pitää konsertin. Ohjelmana on Giovanni Battista Pergolesin säveltämä Stabat Mater. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelma maksaa 10 euroa. 
 

Hiljaisena lauantaina kokoonnutaan Somerniemen kirkkoon yömessuun kello 22. Messun jälkeen on tarjolla yöpalaa seurakuntatalolla. 
 

Pääsiäispäivänä messua vietetään Someron kirkossa aamukymmeneltä ja heti sen perään kirkossa on suuri suklaamunajahti. Toisena pääsiäispäivänä maanantaina aamun jumalanpalvelus Someron kirkossa kymmeneltä ja ilta kuudelta kirkossa kuuluu Swinging with the Saints-konsertti. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10€. Konsertteja ei striimata. 
 

 

Siunattua pääsiäisaikaa.