Koronarajoitusten vaikutuksia seurakunnan toimintaan 31.1. asti

Kirjoittaja Essi Torkkomäk… 20.01.2022 - 13:13:43

Koronapandemian viimeisin aalto ei osoita laantumisen merkkejä, joten rajoitustoimia on alueella jatkettu.

Julkinen uskonnonharjoittaminen on edelleen rajoitusten ulkopuolella, joten jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia voidaan järjestää terveysasiat huomioiden. Jumalanpalveluksiin ja toimituksiin (hautaansiunaaminen, vihkiminen ja kaste) voidaan ottaa 1/5 tilojen normaalista ihmismäärästä. Someron kirkko 240, Somerniemen kirkko 90 ja siunauskappeli 24 henkeä. Seurakunnan tiloissa järjestettävissä kaste- ja muistotilaisuuksissa noudatetaan samaa 1/5 periaatetta. Näin olleen seurakuntakeskuksen kokoushuoneeseen voidaan ottaa 6 henkilöä, srk-keskuksen sali yhteen voidaan ottaa 24, sali kahteen 18, Somerniemen srk-talolle 18 ja vanha srk-talolle 16 henkilöä.

Kaikissa tilaisuuksissa tulee noudattaa turvaetäisyyksiä, huolehtia käsihygieniasta ja käyttää maskia.

Someron kirkossa pidetyt jumalanpalvelukset striimataan, ja ne on katsottavissa seurakunnan YouTube-kanavalla  suorana ja viikon ajan. Sisältö ei ole saavutettavaa koska sitä ei tekstitetä kaikilta osin.

Lasten ja nuorten toimintaa voidaan ja tulee jatkaa. Päiväkerhot alkoivat viikolla 3 ja koululaiskerhot viikoilla 4 ja 5. Rippikoululaisille lähetetään ryhmäkohtaisesti tietoa tapahtumista.

Kaikille avoimet aikuisten kerhot ja ryhmät ovat tauolla lukuunottamatta vakiintuneita ryhmiä.

Diakonit aloittavat yhteyttäkaipaavien teams tapaamiset. Lisätietoja diakoneilta.

Kaikkiin tapaamisiin ja kohtaamisiin voi tulla vain terveenä ja oireettomana.

Pysytään terveeenä