Naisenpäivän ilta 8.3.2021 kello 18

Kirjoittaja Essi Torkkomäk… 03.03.2021 - 13:22:08

Tule mukaan naistenpäivän iltaan

Kansainvälistä naistenpäivää on Somerniemellä vietetty seurakunnan toimesta monella tapaa; on kokeiltu kristillistä joogaa, kuunneltu vierailevia puhujia, opeteltu sitomaan kukkakimppuja, nautittu musiikista, saatu opastusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tehty virsimatkaa. Kappelineuvosto oli kaukaa viisas, ja suunnitteli tulevaan naistenpäivään sellaisen ohjelman, joka on  toteutettavissa myös kokoontumisrajoitusten aikana. Seurakunnan YouTube-kanavan kautta pääsee vierailulle Kaari Utrion luo, kuulemaan millainen naisen asema on ollut täällä Suomessa ja miten se on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana. Essi Torkkomäki-Ryhtä kuvasi ja editoi Lilli-Irmeli Hintsan ja Kaari Utrion välisen keskustelun, joka löytyy osoitteesta www.someronseurakunta.fi/eta Millaisia olivat ensimmäiset kodin ulkopuoliset työpaikat naisille? Piikuusaika. Äidin perintö.  Miksi naimisissa oleva nainen ei voinut käydä töissä? Miten naisten esiinmarssi opiskelijoiksi ja työelämään tapahtui.