Enkelikirkko Somerniemellä 4.10.2020 kello 10

Kirjoittaja Essi Torkkomäk… 28.09.2020 - 13:51:54

Mikkelinpäivä on enkelien ja lasten juhlapyhä

Mikkelinpäivä on enkelien päivä. Mikkelinpäivänä 4.10.2020 kello 10 Somerniemen kirkossa vietetään enkelikirkkoa, lapset saavat pukeutua enkeleiksi ja kulkea mukana kulkueessa. Siipiä sovitetaan selkään ja enkelinpuku puetaan päälle kello 9.30 alkaen.

Enkelikirkon mahdollistaa yhteistyö Mannerheimin Lastensuojeluliiton Someron osaston sekä Lions Club Somero Paratiisin kanssa.

Enkelit kuvataan Raamatussa Jumalan sanansaattajina, jotka suojelevat ja opastavat ihmistä. Ne ovat Jumalan luomia henkiolentoja. Mikkelinpäivän evankeliumi asettaa uskon esikuvaksi lapsen ja kertoo, että lasten enkelit saavat taivaissa joka hetki katsella taivaallisen Isän kasvoja. Sanoma enkeleistä on tarkoitettu kuitenkin myös aikuisille.

"Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: 'Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. '" (Matt. 18:2-3)