Turvallisuusohjeita rippikoulukesään

Kirjoittaja Lauri Marjamaa 28.05.2020 - 11:54:28

Turvallisuusohjeet rippikoulukesään Someron seurakunnassa kesällä 2020

Turvallisuus toiminnan lähtökohtana

Rippikoulujen kesäjakso on jaettu kahteen osaan. Hiippakuntamme ohjeistuksen mukaan leirimuotoisia rippikouluja on vältettävä juhannukseen asti. Ensimmäinen päivämuotoinen kesäjakso pidetään seurakuntakeskuksessa, jotta kulkeminen rippikouluun olisi helpompaa. Meillä on tavoitteena väljyys sekä ulkona tapahtuva toiminta. Seurakuntakeskuksessa on laajat tilat käytettävissä, joten turvavälien pitäminen on hyvin mahdollista. Kaikki ohjelma, mukaan lukien leikit ja pelit järjestetään niin, ettei osallistujat kosketa toisiaan ja pitävät riittävän etäisyyden toisiinsa. Olemme ulkona niin paljon kuin mahdollista.

Kokoontumisiin ei tule osallistua sairaana tai oireisena

Rippikoulujaksolle ei tule osallistua sairaana, eikä silloin, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita, kuten yskää, kurkkukipua, vatsaoireita tai päänsärkyä. Sairastumistapauksissa järjestämme myöhemmin korvaavaa opetusta.

Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa turvallisuuteen

Aivastamista tai yskimistä varten osallistujan on hyvä pystyä siirtymään paikkaan, jossa hänellä on etäisyyttä muihin osallistujiin. Tiloissa on ohjeet käsien huolelliseen pesuun aina rippikouluun tultaessa, ulkoa sisälle tultaessa, WC -käyntien jälkeen, aivastamisen tai yskimisen jälkeen ja ennen ruokailua. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

Omassa toimintaryhmässä pysyminen

Osallistujat kohtaavat toiminnassa, vapaa-ajalla ja ruokailuissa ainoastaan oman toimintaryhmänsä osallistujia. Me työntekijät olemme läsnä vapaa-ajalla ja seuraamme tilanteiden turvallisuutta.

Saattamis- ja hakupaikka

Rippikoululaiset, jotka kulkevat huoltajien kyydeillä, voidaan tuoda ja hakea seurakuntakeskuksen parkkipaikalta toimintapäivien alkaessa ja päättyessä.

Hygienia ja ruokailut

Keittiöhenkilökunta on järjestänyt ruokailun vallitsevien toimintaohjeiden mukaisesti. Ruokailu tapahtuu isossa seurakuntasalissa tai ulkona turvavälit huomioon otettuina.

Sairastuminen rippikoulun aikana

Jos nuori sairastuu rippikoulun aikana, hänet siirretään erilleen odottamaan vanhempaansa rippikoulun vetäjän valvonnassa. Mahdollisen altistuksen saaneisiin ollaan yhteydessä epidemiologian yksiköstä terveysviranomaisten toimesta.

Kesän leirijaksot

Tämän hetkisen suunnitelman ja tiedon mukaan, pääsemme viettämään rippikoulun toisen kesäjakson leirimuotoisena Siikjärven leirikeskuksessa. Tiedotamme tähän liittyvistä turvallisuusohjeista myöhemmin.

Konfirmaatio

Konfirmaatiot ovat siirretty elokuulle. Tautitilanteen vaatiessa voimme siirtää konfirmaatiot vielä myöhempään ajankohtaan syyskuulle. On kuitenkin syytä huomioida, että syksyn tautitilanteesta tai syksyllä voimassa olevista rajoituksista ei tässä vaiheessa ole tietoa. On mahdollisuus, että konfirmaatio toteutuu myös pienryhmissä, joille järjestetään omat konfirmaatiomessut vallitsevia kokoontumisrajoituksia ja muita ohjeita noudattaen. Jokainen rippikoululainen saa käyttöönsä alban, joka pestään ennen seuraavaa käyttäjää.

Pidetään ilo mukana!

Rippikouluun kuuluvat ilo, hyvä yhdessäolo ja hauskat kokemukset. Myös koronaepidemiankin aikana me voimme viettää yhdessä rippikoulun, joka turvallisuuden lisäksi täyttyy hyvistä kokemuksista.