Itsenäisyyspäivä

Kirjoittaja Lilli-Irmeli Hintsa 03.12.2017 - 16:42:56

Itsenäisyyspäivää juhlitaan sekä Somerolla että Somerniemellä. Juhlapäivä on sotiemme veteraanien toiveesta rakennettu niin, että halutessaan voi osallistua jumalanpalvelukseen ja sen jälkeiseen kahvitilaisuuteen sekä Somerolla (klo 10) että Somerniemellä (klo 14).

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään jumalanpalveluksen jälkeen Someron seurakuntakeskuksessa. Juhlapuheen pitää emeritus arkkipiispa Jukka Paarma ja seurakunnan tervehdyksen kirkkoherra Jaakko Knuutila. Juhlassa esiintyy mm. Kirkonmäen koulun kuoro, jota johtaa Nella-Mari Lindberg.

Partiolaiset ovat tehneet talkoilla havuseppeleet sankarihaudoille, he myös sytyttävät kynttilät kaikille sankarihaudoille. Salkolan kyläyhdistys on lahjoittanut lyhdyt ja kynttilät Somerniemen sankarihautausmaalle. Juhlavuoden kunniaksi sankarihaudoilla Somerolla ja Somerniemellä liputetaan Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaisesti läpi yön, ja liputus valaistaan. Reserviupseerit järjestävät kunniavartiot Someron ja Somerniemen sankarihautausmaalle jumalanpalveluksen ja seppeleiden laskutilaisuuden ajaksi.

Tervetuloa kirkkoon ja kahville.

Hyvää itsenäisyyspäivää!