Adventti eli joulun odotus starttaa sunnuntaina

Kirjoittaja Lilli-Irmeli Hintsa 29.11.2017 - 15:57:17

Riippumatta siitä sataako lunta vai vettä joulu lähestyy. Sunnuntaina 3.12. sytytetään Someron (klo 10) ja Somerniemen (klo 13) kirkossa ensimmäinen joulun odottamisen kynttilä ja lauletaan Hoosiannaa.

Somerniemen kirkossa vietetään perhemessua; lasten ja perheiden jumalanpalvelusta. Ilona ja musiikillisena mausteena kirkossa on Oinasjärven koulun lauluryhmä Ruut Saarimäen johdolla. Lapset ovat mukana lukemassa, laulamassa, keräämässä kolehtia ja sytyttämässä kynttilöitä. Kirkon jälkeen seurakuntatalolla on tarjolla joulupuuroa, torttuja ja kahvia. Taitavien kerhonohjaajien avustuksella pääsee askartelemaan jotakin jouluista kotiin vietävää.

Pimeän talven keskellä joulu on niin iso juhla, että sitä on ilo odottaa yhdessä. Ehkä aikuinenkin voi edes hetkeksi tavoittaa lapsen iloisen odotuksen, ja päästä irti siitä ahdistuksesta, jota kaikki tekemätön aiheuttaa.