SOMERNIEMEN KIRKOSSA WIENILÄISKLASSIKOISTA KANSANMUSIIKKIIN

Somerniemen kirkossa kuullaan sunnuntaina 3.9. klo 18.00 konsertti, joka tarjoaa varmasti mielenkiintoista ja monipuolista kuultavaa. Luvassa on mm. W. A. Mozartin, F. Schubertin ja J. Haydnin raikkaita säveliä. Lisäksi tarjolla on uusia sovituksia suomalaisesta kansanmusiikista.

Esiintymässä on yksi Suomen eniten konsertoivista klassisen musiikin yhtyeistä; Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen. Duo konsertoi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa. Satojen kotimaisten esiintymisten lisäksi duo on konsertoinut Tsekissä ja Espanjassa sekä useaan otteeseen Unkarissa. Ruotsissa duo on esiintynyt säännöllisesti vuodesta 2012 alkaen. Duo on julkaissut neljä CD-levyä ja sillä on takanaan myös radio- ja TV-esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa.

OMAA SÄVELLYS- JA SOVITUSTUOTANTOA

Ohjelmassa kuullaan myös yleisön suosikiksi noussut Anna-Maarian sävellys ”Vettä virtaavaa”. Kappale syntyi Jerusalemissa 2013 kun Anna-Maaria kahlasi 2700 vuotta vanhassa Hiskian vesitunnelissa. Keskellä tunnelia Anna-Maarian mielessä alkoi soida melodia ja sanat ja kun hän tuli tunnelista ulos, oli nelisäkeistöinen kappale valmis.

Suomalaista kansanmusiikkia kuullaan Anna-Maarian kokoamassa ja sovittamassa teoksessa ”Sarja suomalaisia kansanlauluja kahdelle sellolle”. Tämä sikermä sisältää laajalla tunneskaalalla meille kaikille tuttuja kansanlaulumelodioita.

17 VUOTTA YHTEISSOITTOA – MUSIIKKI KUULUU KAIKILLE

Seitsemäntoista toimintavuotensa aikana Varosten duo on soittanut hyvin erilaisille yleisöille monipuolisin ohjelmin: konserttisalien ja kirkkokonserttien lisäksi musiikkia on viety esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin, työyhteisöille virkistyspäiviin ja vanhainkoteihin. Duo haluaa näin toteuttaa kuuluisan pedagogin, Zoltán Kodályn ajatusta: ”Musiikki kuuluu kaikille”.