Kirkkoherra vaihtuu Somerolla

Vuodesta 2004 Someron kirkkoherrana ollut rovasti Asko Ojakoski jää eläkkeelle elo-syyskuun vaihteessa.  Hänen lähtöjuhlaansa vietetään sunnuntaina 20.8. Someron kirkossa kello 10 alkavassa messussa ja sen jälkeen kirkkokahveilla seurakuntakeskuksessa.

Kirkkovaltuusto valitsi 31.5. seurakunnan seuraavaksi kirkkoherraksi Kolarin kirkkoherran, rovasti Jaakko Knuutilan.  Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on antanut hänelle viranhoitomääräyksen Someron kirkkoherraksi 16. lokakuuta 2017 alkaen.  Samalla kappalainen Lilli-Irmeli Hintsa määrättiin väliaikaiseksi kirkkoherraksi 1.9.‒15.10.2017.

Kirkkoherra on seurakunnan johtava pappi.  Hän on seurakunnassa monien työntekijöiden esimies ja virkansa puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtaja.  Kirkkoherralla on monia hallinnollisia tehtäviä sen lisäksi, että tekee samanlaista papin työtä kuin muutkin seurakuntapapit.