Polkupyörällä Somerolta Lohjalle 3. heinäkuuta

Kirjoittaja Jouni Salko 19.06.2017 - 22:44:11

Tule mukaan polkupyöräpyhiinvaellukselle Somerolta Somerniemen ja Nummen kirkkojen kautta Lohjan Pyhän Laurin kirkkoon!  Reitin kokonaispituus on 70 kilometriä, mutta mukaan voi tulla myös matkan varrelta.  Enimmäkseen poljetaan päällystetyn maantien laitaa, ja välillä pidetään taukoja.  Osallistuminen on maksuton, mutta jokainen huolehtii omista eväistään ja varusteistaan.  Mukaan voi tulla etukäteen ilmoittamattakin, mutta jos tarvitset itsellesi ja polkupyörällesi paluukuljetuksen, ilmoittaudu Someron kirkkoherranvirastoon 19.-22. tai 26.-29.6. ma-to klo 9.30‒12.30 puh. (02) 7214000.

Aamulla 3.7. kello 8.30 on kokoontuminen ja lähtöhartaus Someron kirkon pääovella.  Sieltä lähdetään kello 8.40.  Terttiläntien pohjoispäästä voi tulla mukaan klo 8.53, ja "Paratiisin" kohdalla on hartaushetki klo 9.15 (kioski silloin kiinni).  Somerniemen kirkossa pääsee vessaan, ja siellä on hartaushetki klo 9.50.  Sieltä matka jatkuu kymmeneltä.  Helsingintieltä poiketaan Jakkulaan (klo 10.16 Keltiäistentien risteys) ja poljetaan Oinasjärven itäpuolelta takaisin Helsingintielle (klo 10.32 Jakkulantien eteläpää).  Klo 10.55 on hartaushetki maakuntarajalla, josta jatketaan Hyönölän ja Nummen kirkon kautta Saukkolaan, jossa on mahdollista käydä kaupassa tai huoltoasemalla.  Matka jatkuu klo 13.25 Saukkolan K-kaupan edustalta kohti Lohjaa.  Jos matkalla sattuu haaveri, kaveria ei jätetä.

Todennäköisesti noin klo 15.20 saavutaan Pyhän Laurin kirkon edustalle, josta siirrytään sisälle kirkkoon päätösrukoukseen.  Ennakkoon ilmoittautuneille on paluukuljetus, jonka aikataulu riippuu kuljetettavien määrästä.  Autokalustoa on rajallisesti, joten joillekin voi tulla odottamista Lohjalla, mutta illan aikana päästään kuitenkin takaisin.  ‒ Lisätietoja antaa seurakuntapastori Jouni Salko p. 040 5269995.